دریل چیست ؟ آشنایی با انواع دریل و کاربردهای آن ها

دریل چیست ؟ آشنایی با انواع دریل و کاربردهای آن ها

دریل چیست ؟ دریل یکی از ابزارآلات ساختمانی محسوب می‌شود که با استفاده از یک نیروی چرخشی به وجود آورنده سوراخ بروی تمامی سطوح‌های مختلف است، دریل‌ها بسته به عوامل مختلفی مثل سرعت قدرت گشتاور و اندازه به انواع مختلفی در طیف‌های برندهای به نام تقسیم بندی می شوند .

اگر پیشرفته‌تر بخواهیم توضیح دهیم دامنه استفاده از دریل‌ها تحت تاثیر مکانیزم کارشان قرار دارد مثلاً یک نوع دریل برای کارهای نسبتاً سبک مناسب است ولی نوع دیگری از دریل برای کارهای نسبتاً سنگین و کارهای فوق سنگین، اگر قصد خرید دریل را دارید کافیست برای شناخت بهتر دریل و آشنایی با انواع آن‌ها مانند دریل ستونی و دریل چکشی با ابزار توکیو همراه باشید.

دریل چیست ؟

دریل یه ابزار بسیار پرکاربرد است که وظیفه اصلی آن ایجاد سوراخ کاری بر روی تمام سطوح و متریال های گونانون مانند چوب ، مصالح و انواع فلزات می باشد ،درست است اکثرا دریل‌ها را به عنوان ابزاری برای سوراخ کاری می شناسیم ، ولی تنها کاربرد دریل‌ها سوراخ کردن سطوح نمی باشد بلکه امروزه ما شاهد گجت‌ها و ابزارهای بسیار متنوعی در این حوزه هستیم که به بسیاری از این  ابزارها به دریل متصل شده و کارایی آن را افزایش می‌دهد .

این گجت‌ها برای فرایندهای مختلفی مانند برشکاری باز و بسته کردن پیچ ها صیقل دادن و پولیش کاری به کار گرفته می‌شوند های طولانی که تریل‌ها توسط انسان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند ابزار فروشی ابزار توکیو قصد دارد تا در ادامه شما را با تاریخچه و اجزای تشکیل دهنده دریل آشنا نماید پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

تاریخچه دریل

تاریخچه دریل  شاید برای شما کمی عجیب به نظر برسد اما در حدود ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح انسان‌ها شروع به ساختن ابزارهای چرخشی کردند، که ساده‌ترین این ابزارها تکه سنگ استوانه‌ای شکل و نوک تیز بود که به میان دو دست انسان‌ها قرار گرفته و با چرخش مکرری کار سوراخ کاری را بر روی سطوح مختلفی مانند  چوب یا پوست استخوان حیوانات انجام می داد  ،در واقع این سرآغاز به وجود آمدن دریل‌ها در آن زمان بود سال‌های بسیاری گذشت تا اینکه اولین ماشین سوراخکاری ساده که از یک کمان و یک ابزار نوک تیز بود تشکیل شد.

شما با پیچیدن نخ کمان به دور ابزار و به جلو عقب حرکت دادن آن با سرعت نسبتا بالایی شروع به چرخیدن می کرد  و به این ترتیب عمل سوراخ کاری را انجام می‌داد.  روند تا آن زمانی ادامه پیدا کرد که دریل دستی به وجود آمد .

تاریخچه ی دریل

دریل چیست – تاریخچه ی دریل

 

 

امروزه نیز می‌توانیم برخی از آنها را مشاهده کنیم که از یک گیربکس برای انتقال قدرت و یک دسته چرخان و یک تکیه‌گاه تشکیل شده‌اند ولی با پیشرفت هایی که در حوزه ابزارآلات صنعتی رخ داد و با پیدایش موتورهای الکتریکی تحول عظیمی در ساخت دریل‌ها به وجود آمد ، و به این ترتیب شرکت‌های مختلف در سراسر دنیا شروع به تولید دریل‌ها با موتورهای الکترونیکی کردند و کم کم این موتورهای الکترونیکی به دریل‌های پیشرفته امروزی رسید.

دریل از چه اجزایی تشکیل شده است ؟

تشکیل دهنده دریل عموماً به شرح زیر می‌باشد:

  • سیم برق
  • کلید روشن خاموش
  • تراز عمق سنج
  • سه نظام
  • دسته نگهدارنده
  • کلید خاموش روشن کردن حالت چکشی
  • کلید تنظیم سرعت یا دیمر
  • کلید چپ گرد راست کرد

انواع دریل

دریل‌ها دارای انواع متفاوتی هستند که هر مدل از این دریل‌ها کاربردهای متفاوت و مختص خودش را دارد و به همین دلیل بر اساس این کاربردها مورد استفاده قرار می‌گیرند ابزار توکیو قصد دارد در ادامه به بررسی کامل پرکاربردترین انواع دریل‌ها بپردازد پس همراه ما باشید .

دریل ساده

دریل‌های ساده برای کارهای کاملاً ساده و سبک مانند سوراخ کاری های  داخل منزل کاربرد بسیاری دارد و از این رو این نوع دریل‌ها معمولاً برای سوراخ کاری کاملا سطحی و کم عمق مورد استفاده قرار می گیرند . می‌شود گفت که دریل های ساده از نوع دریل‌های اولیه به حساب می‌آید و نسبت به سایر دریل‌ها کارایی نسبتاً کمتری دارند .

 

دریل ساده

دریل چیست – دریل ساده

دریل برقی

دریل های برقی به دریل‌هایی گفته می‌شود که مستقیماً به برق ولت شهری متصل هستند و با جریان مستقیم برق کار می‌کنند این دسته از دریل‌ها دارای قابلیت‌های مانند چرخش ساعت گرد و همینطور پاد ساعت گرد هستند و در برخی از آنها حتی قابلیت گیربکس چکشی هم وجود دارد که با ایجاد ضربات چکشی در هنگام سوراخاری امکان عبور از سطوح کاملا سخت را مانند بتن فرآهم می کند .

این دسته از دریل‌ها جهت سوراخکاری و حتی سمباده کاری با قابلیت نصب انواع مته آن هم در سایز های مختلف بر روی سه نظام مورد استفاده قرار می‌گیرند ، همچنین می توان اشاره کرد که این نوع دریل‌ها یکی از دریل های پرقدرت می باشد که بر حسب موتور و ظرفیتی که دارند خوب برای کاربری‌های خانگی و همینطور کاربری‌های صنعتی بسیار بسیار مناسب می‌باشد.

دریل شارژی

دریل شارژی ابزاری است که دارای الکتروموتور دی‌سی با ولتاژ بسیار پایین بوده و توسط پایه هم شارژ می‌شود ، به این صورت که باتری بعد از شارژ شدن بر روی دریل نصب شده و دریل با نیروی الکتریکی که از باتری دریافت می‌کند شروع به کار کردن می‌کند، دریل شارژی مخصوصاً برای کارهایی با سوراخ کاری سبک ،  مانند نجاری، کابینت کاری و سوراخ کردن فلزات و باز و بست کردن پیچ به واسطه سری‌های پیچ گوشتی بسیار مناسب هستند .

دریل شارژی

دریل چیست – دریل شارژی

می توان گفت که خرید دریل شارژی در کلیه اماکن صنعتی و حتی اماکن مسکونی هم قابل استفاده می باشد و به دلیل شارژی بودن شما می توانید بدون نگرانی نسبت به محدودیت مکانی وحتی در زمان عدم دسترسی به برق به راحتی  از این دریل شارژی استفاده نمایید .

 

دریل چکشی

احتمالاً برای شما پیش آمده ، که بخواهید چیزی رو بر روی دیوار نصب کنید و برای این کار مجبور به سوراخ کردن دیوار شوید اما بعد از تلاش بسیار  موفق به این کار نشوید گاهاً پیش می‌آید که نوک مته از شدت حرارتی که در اثر اصطکاک به وجود آمده سرخ است ، اما دیوار سوراخ نمی شود دلیلش این است که ساختمانی مانند بتن و سنگ از سختی بسیار بالایی برخوردار هستند و به همین دلیل اکثرا ماموریت سوراخ کردن دیوار با شکست مواجه می شود .

 

دریل چکشی

دریل چیست – دریل چکشی

 

در واقع دریل‌های چکشی همزمان با چرخیدن مته به آن ضربات مکرر و تعداد زیاد در واقع دریل‌های چکشی همزمان با چرخیدن مته به آن ضربات مکرری آنهم همراه با ضربات مکرر زیاد وارد می شود که همین باعث شکستگی در مقیاس کوچک در سطح تماس نوک مته با سنگ یا بتن خواهد شد البته ناگفته نماند که برای سوراخ کاری توسط دریل چکشی به مته الماس مخصوص نیاز خواهید داشت چرا که نوک این مته ها از آلیاژ‌های بسیار سخت و مقاومی ساخته می‌شوند و در اثر ضربه هم دچار هیچ تغییر شکلی نمی‌شوند دریل‌های چکشی نسبت به دریل‌های برقی معمولی از توان نسبتاً بالاتری برخوردار هستند و به همین دلیل قیمت بالاتری هم دارند .

دریل ستونی

یکی دیگه از انواع دریل‌هایی که می‌توان نام برد دریل ستونی است دریل‌های ستونی جزو ابزارهای کارآگاهی و کاملاً صنعتی به شمار می‌روند که به همین دلیل ، اصلی‌ترین کاربرد دریل های ستونی سوراخ کاری به صورت قائم و ۹۰ درجه آن هم با دقت بالا می‌باشد .

می‌شود اشاره کرد که توانی که دریل‌های ستونی دارند بسیار بیشتر از دریل‌های برقی معمولی است که حتی برخی از آنها دارای موتورهای سه فاز هستند ؛ در قسمت جانبی که این نوع دریل‌ها دارند یک اهرم یا فلکه قرار گرفته که با چرخاندن آن مته به بالا و پایین حرکت می‌کند و به این صورت امکان سوراخ‌ کاری را فراهم می‌کند.

دریل ستونی

دریل چیست – دریل ستونی

 

نحوه انتخاب دریل

هنگام خرید دریل باید به این نکته توجه داشته باشید که نوع دریل ارتباط بسیار مستقیمی با نحوه استفاده و کاربری این تجهیز دارد و شما باید به مواردی مانند میزان سختی سطح ، عمق سوراخکاری ، نوع و قطر مته سوراخکاری توجه و دقت بسیار داشته باشید.

برای مثال امکان سوراخکاری بتن برای زدن پیچ‌های فولادی و همینطور رولپلاک‌های پلاستیکی آن هم با دریل شارژی امکان‌پذیر نیستش و شما برای این کار باید از دریل‌های قدرتمندتری  استفاده نمایید ،چرا که دریل‌های شارژی اکثراً برای کارهای ظریف‌تر مانند کابینت کاری، نجاری و باز و بسته کردن سریع پیچ‌ها استفاده می‌شود و برای کارهای نسبتاً سنگین‌تر هم مناسب نیست یا از دریل های چکشی بعضا وزن بالایی دارند برای کار های سبک یا کار های ظریف مانند بستن پیچ مناسب نیست البته برای بستن دو سه عدد پیچ مانعی ندارد اما اگر کار روزانه تان باز و بست پیچ است بهتر است از دریل شارژی استفاده کنید .

شما باید در هنگام خرید دریل به نکات ظریف تر دیگری هم توجه داشته باشید که به این صورت بتوانید دریل مناسب کار خودتان را به راحتی همراه با مناسب ترین قیمت ها از فروشگاه ابزار توکیو خریداری نمایید .

  • سیستم گردش راست گرد
  • سیستم گردش چپ گرد
  • سیستم گردش تک جهت
  • قفل سوئیچ
  • امکان کنترل سرعت
  • نوع منبع تغذیه
  • ولتاژ کاری
  • وزن دستگاه
  •  لوازم جانبی قابل ارائه همراه با دریل مانند (دفترچه راهنما دسته مته شارژر باتری اضافی و آچار کاور و غیره موارد)

راهنمای خرید دریل

اگه شما به دنبال انتخاب و حتی خرید دریل مناسب خودتان هستید خواندن این بخش از مطالب می‌تواند برای شما کاملاً مفید واقع شود ، به این صورت که در هنگام خرید مهم‌ترین نکته‌ای که می‌توان در انتخاب صحیح یک دریل در نظر گرفت ،نوع کاربرد مورد نظر و انتظاری که شما از دریل دارید می باشد ، ابزار توکیو فروشگاهی بزرگ که در زمینه ابزارآلات و دستگاه های مکانیکی در میان رقیبان خود حرف اول را می زند بستری را برای شما فرآهم آورده تا شما بتوانید به صورت و بدون اتلاف وقت با مناسب ترین قیمت های ممکن دریل های خودتان را بسته به نوع کارایی و برند مورد نظرتان انتخاب و خریداری نمایید .

اگر قصد شما از خرید دریل کاربردهای سبک است و می‌خواهید با کمترین هزینه ممکن یک دریل کاملا مناسب را  تهیه کنید، می‌توانید به سراغ دریل‌های برقی معمولی با توان ۳۵۰ تا ۵۰۰ وات بروید ولی اگه می‌خواهید از دریل‌هایی برای سوراخ کاری‌های مداوم و مخصوصاً از قطعات فلزی استفاده کنید می‌توانید انتخاب و خرید خودتان را به سمت دریل هایی با توان بالا مانند ۶۰۰ وات تا ۸۵۰ ببرید .که البته دریل‌هایی که دارای قابلیت چکشی هستند در اولویت بیشتری نسبت به سایر دریل ها  قرار می‌گیرند چرا که شما زمانی که قصد سوراخ کردن مسائل را دارید می‌توانند برای شما کاربرد بسیار مناسبی داشته باشند.

 

اگر همچنان با خواندن مقاله دریل چیست ؟ در انتخاب نوع دریل  ، دو دل مانده اید می توانید از تیم ابزار توکیو مشاوره خرید بگیرید تا با توجه به نوع کاربردتان در انتخاب دریل به شما کمک کنند .

 

به نظر شما کدامیک از دریل های بالا بهترین دریل می باشد ؟‌ در قسمت نظرات برای کاربران ما بنویسید .